Szolgáltatások

Generálkivitelezés

Egy építkezés során a legidőrablóbb és idegőrlőbb dolog a különböző vállalkozókkal való egyeztetés, a munkafolyamatok összehangolása, az engedélyeztetési procedúrák végigjárása.

Képzelje el, hogy Ön csak hátradől, és igényei elmondását követően a generálkivitelező megtervezi a házat, kivitelezi azt, és intézi a különféle engedélyeket is. Ön csupán a generálkivitelezővel tartja a kapcsolatot, és nem kell azon idegeskednie, hogy vajon jön-e a kőműves brigád a leegyeztetett időpontban, meghozzák-e az építőanyagot időre, a burkolók befejezik-e a megkezdett munkát és vajon milyen engedélyekre van mindehhez szükség, és azokat hol lehet beszerezni, stb.

Ha Ön minket bíz meg háza, lakása generál kivitelezésével, mindezek a teendők a mi vállunkat nyomják! A generálkivitelező a tervezéstől kezdve, a kivitelezés minden fázisán és a helyszíni egyeztetéseken át, az engedélyeztetést, szakvéleményeztetést is egy kézben tartja. Ön bármilyen kérdésével hozzájuk fordulhat, és egyetlen emberrel, a generálkivitelezővel kell csupán kapcsolatot tartania.

Egy építkezés a műszaki tervezéssel kezdődik. Generálkivitelező cégünk mérnökirodái az Ön igényei alapján elkészítik az építkezés vagy a felújítás terveit, majd engedélyeztetik azokat.

Ezt követően a generálkivitelező a tervek megvalósításához szükséges minden munkafázist elvégez.

Mivel a különböző munkafázisokat saját, állandó, bejelentett szakembereink végzik, generálkivitelező cégünk tartja a szerződésben előre rögzített határidőket, hogy az építkezés a tervezett időpontra el is készüljön, és az ingatlan költözhető legyen.

Generálkivitelező megbízása pénzügyi vonatkozásban is előnyös Önnek, hiszen a generálkivitelező a munkák összességére köt szerződést, így nem fordulhat elő, hogy a szerződéses összegen felül plusz díjat kelljen fizetni bármire is. De nem csak anyagi szempontból előnyös generálkivitelezőt megbízni az építtetéssel. Mivel saját, fix embereinkkel és munkagép állománnyal dolgozunk, általában a kivitelezés ideje is rövidebb, mint amikor az építtető maga koordinálja a munkákat a különféle vállalkozókkal.

Generálkivitelezési megbízás esetén cégünk a törvényben előírt garanciát vállalja a munkára, így generálkivitelező megbízása mellett az sem fordulhat elő, hogy a vállalkozik egymásra mutogatva igyekeznek a másikra hárítani az esetlegesen felmerülő hibákból adódó felelősséget.

A generálkivitelező nemcsak a vállalt munkákat, határidőket és vállalási díjat rögzíti szerződésben, de a munkákhoz használt alapanyagokat is, így generálkivitelező megbízásával nem fordulhat elő, hogy az Önnel előzetesen egyeztetett, magyar és uniós szabványoknak megfelelő építőanyagok helyett silányabb minőségű alapanyagok kerülnek beépítésre a házba.

A generálkivitelező

 • mérnöki tervezéssel elkészíti a kiviteli terveket és engedélyezteti azokat
 • végzi az anyagbeszerzést
 • kivitelezi a terv megvalósításához szükséges minden munkafázist
 • szervezi a helyszíni egyeztetéseket
 • felügyeli a helyszíni munkavégzést
 • átadás-átvételi jegyzőkönyvbe nyilatkozik, hogy a kivitelezés a szerződésben foglaltak szerint történt
 • törvényben előírt garanciát vállal munkája minden elemére.
 • Miért érdemes tehát generálkivitelezőt alkalmaznia?
 • A generálkivitelező a tervezéstől a kulcsátadásig az összes szükséges munkát elvégzi
 • A generálkivitelező intézi az engedélyeztetést
 • A generálkivitelező szerződésben garantálja a vállalási határidőket
 • A generálkivitelező végzi az anyagbeszerzést és a különböző munkafázisokban részvevő szakemberek közötti egyeztetést, a munkák gördülékenysége érdekében.
 • A generálkivitelező saját, fix szakembereivel és saját munkagép parkjával dolgozik

 

Önnek nem kell a különböző szakemberekkel bajlódnia, egyeztetnie, végigjárnia az engedélyeztetési procedúrákat. Nem kell állandó jelleggel az építkezés helyszínére járva egyeztetnie különféle vállalkozókkal vagy épp átvenni a megrendelt építőanyagokat. Csupán egyetlen emberrel kell tartania kapcsolatot ,aki kézben tartja az építkezést, a tervezéstől a kulcsátadásig.

Generálkivitelezővel az építkezés nem stressz, hanem egy álom valóra válása!