Szolgáltatások

Szigetelés

Az épületek minden esetben külső felszínükön tudják elveszíteni a legtöbb hőmérsékletet, nyáron pedig itt szökik be a házba a legjobban a meleg is. A külső falak és a tető az a felület, melynek szigetelésével a legtöbbet tehetünk ez ellen.

A szigetelés nemcsak komfortérzetünket növeli, de komoly energia megtakarítást eredményezhet, hiszen a jól szigetelt falak jobban benntartják a meleget, így a szigetelés hozzájárul a fűtés számla jelentős csökkenéséhez is.

 

Homlokzat, lábazat szigetelés

A házak homlokzatának vagy lábazatának hőszigetelése különféle vastagságú dryvit szigetelés használatával történik, mely többféle vastagságban kerül felhelyezésre a szigetelni kívánt falfelületre.

Csak olyan szigetelési termékekkel dolgozunk, melyek minden minőségi, tűzvédelmi és egyéb hatósági szabályoknak teljes mértékben megfelelnek, és a hazai és az uniós szabályozás szerint is magas minőséget képviselnek.

Ennek ellenére egy laikus számára nehéz a döntés, hogy a különböző vastagságú szigetelő anyagok közül eldöntse, melyik számára a legmegfelelőbb. Kollégáink ebben is segítenek Önnek és a legmegfelelőbb szigetelőanyag kiválasztása mellett szigetelési anyag kalkulációt is végeznek a szükséges szigetelőanyag mennyiségről.

A házak legnagyobb külső felületét a homlokzat adja, ezért a házak külső falfelületeinek szigetelése a legtöbbször meg is hozza a kívánt hőszigetelési eredményt..

 

Tetőszigetelés

Nem érdemes elfeledkezni azonban a tető szigeteléséről sem, hiszen a tető és a padlás is egy tipikusan olyan területe a háznak, melyek kellő szigetelés hiányában belülről áteresztik a meleget, kívülről pedig beengedik a hideget.

Bár a tető szigetelése a legtöbb emberben elsősorban a vízszigeteléssel kapcsolatosan merül fel, a tetők ,padlások hőszigetelése is éppoly fontos, hiszen hiába vannak ellátva szigeteléssel a ház külső falai, ha a tetőn, padláson át illan el a meleg.

Lapostetők esetében például egy két rétegben létrehozott szigetelési vastagsággal akár 30%-kal csökkenthető az energiafelhasználás.
A tetőtérben nyári időszakban pedig a túlzott meleg okoz problémát. A nyári kibírhatatlan hőség is csökkenthető a tető vagy a tetőtér szigetelésével.

 

Nyílászárók cseréje

Gyakran előfordul, hogy a hőkamerás felvétel azt mutatja, hogy a legnagyobb mértében a régi, elöregedett nyílászárók mellett szökik a meleg, illetve ott jut be a külső hideg levegő a házba.

Ilyen esetekben a nyílászárók cseréje jelenthet megoldást.

Legtöbbször az is kérdés, hogy fa vagy műanyag nyílászárót válasszunk. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei, de kollégáink nemcsak új nyílászáró beépítését végzik, hanem szakértő segítséget nyújtanak a megfelelő nyílászáró kiválasztásában is.

A szigetelés tekintetében érdemes redőny felszerelésére is gondolni, mert az szintén hozzájárul a nyílászárók szigeteléséhez és hozzájárul az energia megtakarításhoz.

Homlokzat, tető, tetőtér, lábazat szigeteléséhez, régi nyílászárói cseréjéhez is forduljon hozzánk bizalommal!